NYC_AIGA_1645th27 _2-3

AIGA HQ

AIGA HQ

AIGA HQ

AIGA HQ

The narrow width of this 2 acre site inspired the sequential layout of volumes - garage, guest house, and main house, connected by an enclosed walkway. This allows living/dining room and master bedroom to both have lake views. This 4,000 square foot project combines local fieldstone with corrugated metal panels and cedar. The interiors were designed to complement the palette of natural materials.The renovation of the New York headquarters of the American Institute of Graphic Arts was executed in phases, allowing the AIGA to remain fully functional as the construction work proceeded. Within the 5-story, 20,000-square-foot building, EFM created a public exhibition gallery on the ground floor, and, on remaining floors, a lecture hall and office space, as well as an archive and research vault. 

The narrow width of this 2 acre site inspired the sequential layout of volumes - garage, guest house, and main house, connected by an enclosed walkway. This allows living/dining room and master bedroom to both have lake views. This 4,000 square foot project combines local fieldstone with corrugated metal panels and cedar. The interiors were designed to complement the palette of natural materials.The renovation of the New York headquarters of the American Institute of Graphic Arts was executed in phases, allowing the AIGA to remain fully functional as the construction work proceeded. Within the 5-story, 20,000-square-foot building, EFM created a public exhibition gallery on the ground floor, and, on remaining floors, a lecture hall and office space, as well as an archive and research vault. 

The narrow width of this 2 acre site inspired the sequential layout of volumes - garage, guest house, and main house, connected by an enclosed walkway. This allows living/dining room and master bedroom to both have lake views. This 4,000 square foot project combines local fieldstone with corrugated metal panels and cedar. The interiors were designed to complement the palette of natural materials.The renovation of the New York headquarters of the American Institute of Graphic Arts was executed in phases, allowing the AIGA to remain fully functional as the construction work proceeded. Within the 5-story, 20,000-square-foot building, EFM created a public exhibition gallery on the ground floor, and, on remaining floors, a lecture hall and office space, as well as an archive and research vault. 

down-arrow-sm
aiga3-5

Selected Works

AIGA HQArchitecture

NYC ApartmentInteriors

ABCGraphics + Branding

Color ResearchGraphics + Branding

HBF, BrochureGraphics + Branding

ManùGraphics + Branding

Strategy@NYUGraphics + Branding

AmsterdamDesign Direction

Aqua, Miami BeachArchitecture

BeijingDesign Direction

BrasiliaDesign Direction

Brownstone NYCInteriors

EdinburghDesign Direction

GenevaDesign Direction

HBF Askew TextilesDesign Direction

HBF TablesProducts

Hong KongDesign Direction

House in AusterlitzArchitecture

House on Lake ErieArchitecture

Knoll ChicagoInteriors

Knoll, FlorenceArchitecture

LondonDesign Direction

Los AngelesDesign Direction

MadridDesign Direction

ManúProduct

MontrealDesign Direction

MumbaiDesign Direction

NY Photo StudioArchitecture

PragueDesign Direction

RomeDesign Direction

San FranciscoDesign Direction

São PauloDesign Direction

SingaporeDesign Direction

StockholmDesign Direction

TokyoDesign Direction

Tokyo #2Design Direction

Townhouse NYCInteriors

Washington D.C.Design Direction

WolfsonianArchitecture